Terese Sau Hansen

Firkantede vaniljeflødeboller

Firkantede vaniljeflødeboller

! reklame for Callebaut !


Firkantede vaniljeflødeboller


Ingredienser

25-30 stk.

Form: Silikomart Kube 35x35x35 mm

Udstikker til bunde: 40x40 mm

BUNDE

- 500 g marcipan

- Lidt flormelis

CHOKOLADESKALLER

- 250 g Callebaut W2

- 250 g Callebaut Gold

- 250 g Callebaut 823

- 250 g Callebaut 811

- 250 g Callebaut RB1

VANILJESKUM

- 300 g sukker

- 210 g glukosesirup

- 100 g vand

- 200 g stuetempererede past. æggehvider

- 30 g sukker

- 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

BUNDE

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rul marcipanen ud i ønsket tykkelse på et let-drysset bord med flormelis. Udstik 30 firkantede bunde, der passer til den silikoneform, du vil støbe chokoladeskallerne i. Jeg bruger en firkantet udstikker på cirka 4x4 cm.

Bag bundene i cirka 6-7 minutter. Afkøles helt på en rist.

CHOKOLADESKALLER

Temperer en chokolade af gangen, og fyld cirka fem-seks af formens huller op med den tempererede chokoladen. Bank formen ned i bordet nogle gange, for at slå lufthuller ud af chokoladen. Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe ud. Skrab formens kanter og flader rene med en spatel, læg formen på et stykke bagepapir med bunden op og sæt formen i køleskabet, så chokoladen kan sætte sig. Når chokoladen har sat sig tages skallerne forsigtigt ud af formen.

Gentag med de andre chokolader.

VANILJESKUM

Kom de 300 g sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Kog det op under jævnlig omrøring. Når det begynder at koge, må du ikke røre mere i det. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og mas sammen med de 30 g sukker. Imens siruppen koger piskes æggehviderne og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Når siruppen når 118 grader slukkes for varmen. Lad siruppen dvale i et lille minuts tid, før du hælder den i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes ved mellemhøj hastighed. Når al siruppen er tilsat sætter du hastigheden op på det højeste niveau, og der piskes cirka 10 minutter. Skummet skal være helt stift, afkølet og blankt.

Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Fyld nu hver chokoladeskal med vaniljeskum og placer dem på en marcipanbund.
Footer