Terese Sau Hansen

Macarons m. pistacie og citron

Macarons m. pistacie og citron

! Reklame for Callebaut Chocolate !


Macarons m. pistacie og citron


Ingredienser

40 stk.

CITRONGANACHE

- 300 g Callebaut lemon callets (reklame)

- 2 dl piskefløde

- 20 g glukosesirup

- 50 g finthakkede pistacienødder

MACARONS

- 150 g sukker

- 50 ml vand

- 60 g æggehvider

- 110 g mandelmel

- 40 g pistaciemel

- 150 g flormelis

- 60 g æggehvider

Fremgangsmåde

GANACHE

Hak usaltede pistacienødder helt fine, eventuelt i en minihakker. Smelt chokoladen over vandbad ved lav varme. Kom fløden i en gryde med glukosesirup, og giv det et kort opkog. Hæld den opkogte fløde over chokoladen og vent et øjeblik. Rør nu rundt fra midten med en dejskraber, indtil ganachen samler sig og bliver blank. Du kan eventuelt stavblende ganachen, hvis der stadig er lidt klumper fra chokoladen. Tilsæt de finthakkede pistacienødder. Dæk ganachens overflade helt tæt til med husholdningsfilm, og lad den sætte sig et par timer i køleskabet.

MACARONS

Kom sukker og vand i en gryde, og kog det op til 118 grader. Imens det koger op piskes 60 g æggehvider i en skål til en let stiv skum. Når siruppen når 118 grader hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, imens der piskes ved mellemhurtig hastighed. Pisk nu ved høj hastighed indtil marengsen er stiv, blank og næsten afkølet.

Sigt mandelmel, pistacie og flormelis i en skål. Der vil ofte være en spsk. mandelmel og pistaciemel tilbage i sien. Dette skal ikke med i blandingen, da det er for groft. Hvis du synes der ligger mere end en spiseske, kan du sigte lidt mere mandelmel. Tilsæt nu æggehvider og rør massen godt sammen. Tilsæt en tredjedel af marengsen til mandelmassen, og rør det godt i. Her tilsætter du ofte pastafarve, hvis det ønskes. Ønsker du en skarp farve skal du tilsætte en hel del pastafarve, cirka en halv tsk. Nu vendes resten af marengsen i mandelmassen. Vend dejen til den flyder let ud. Hæld dejen i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt nu mandelmassen ud på et stykke bagepapir eller silikonemåtte placeret på en bageplade. Der skal sprøjtes cirka 80 stk., og de skal være cirka 2 cm i diameteren. Drys eventuelt pistaciemel på nogle af dem. Lad dem tørre i en halv times tid ved rumtemperatur.

Tænd ovnen på 150 grader varmluft og bag en plade af gangen i cirka 11-13 minutter. Afkøles på en rist.

SAMLING

Kom ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden af posen. Sprøjt nu halvdelen af macaronsskallerne med ganache og læg resten ovenpå som en sandwich.
Footer