Terese Sau Hansen

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle er for mig en klassiker. Af dén årsag vil de få æren af at være den første opskrift, jeg deler. Jeg har gået længe med dette projekt, snart et år nu, og nu tager jeg (endelig) springet ud i det vi vel kan kalde bloggerverdenen. Jeg glæder mig til at dele endnu mere, og til en start ligger de første seks opskrifter klar ude på forsiden.

Kanelsnegle er noget jeg fornemmer, de fleste vil sætte tænderne i. De kommer i utallige afskygninger, både gode og dårlige. Ja, der er mange udgaver af dette syndige bagværk.

De hér er af den snaskede og smørrige af slagsen, og der sker ikke noget ved at toppe dem med karamel eller glasur.

Velbekomme!


Kanelsnegle


Ingredienser

25-30 stk.

DEJ:

- 50 g gær

- 3 dl sødmælk

- 3 æg

- 2 tsk. kanel

- 1.5 tsk. kardemomme

- 1.5 tsk. salt

- 100 g sukker

- 700-800 g hvedemel (cirka)

- 110 g stuetempereret smør

- 1 æg + 0,5 dl. sødmælk (til pensling)

REMONCE:

- 250 g smør

- 175 g brun farin

- 75 g sukker

- 5 tsk. kanel

Fremgangsmåde

Alle ingredienser bør have stuetemperatur, så du giver dejen de bedste betingelser for at hæve.

Sødmælken varmes til håndlun i en gryde. Smuldr gæren og opløs den i mælken. Tilsæt nu æg, kanel, kardemomme, salt og sukker. Bland det godt sammen. Tilsæt nu halvdelen af hvedemelet løbende og ælt dejen godt sammen. Skær smørret i små tern og ælt lidt i dejen af gangen. Dejen æltes godt sammen med den resterende hvedemel, indtil den bliver smidig og elastisk. Lad den hæve under et fugtigt visketykke et lunt sted i 30 minutter. Mens dejen hæver laves remoncen: hvor alle ingredienser blandes godt sammen.

Del nu dejen i to og rul først den ene halvdel ud i et rektangel i 2-3 mm. tykkelse. Smør forsigtigt halvdelen af remoncen ud på dejen. Rul nu dejen sammen og skær snegle ud i 3 cm. tykkelse. Placér dem på en bageplade eller i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og pres dem en smule flade. Samme gøres med den anden halvdel af dejen.

Lad sneglene efterhæve i 50 minutter. Pensl sneglene med en æggeblomme og lidt sødmælk.

Bag kanelsneglene ved 190 grader alm. ovn i omkring 18-25 minutter, indtil de er gyldne på toppen.
Footer