Terese Sau Hansen

Fyldte chokolader m. lime

Fyldte chokolader m. lime

REKLAME FOR CALLEBAUT


Fyldte chokolader m. lime


Ingredienser

Til cirka 20-25 stk.

Chokoladeskal

- Indfarvet kakaosmør

- 300 g karamelliseret hvid chokolade fra Callebaut

- 70 g kakaosmør

Chokoladeganache m. lime

- 200 g hvid chokolade Velvet fra Callebaut

- 100 ml fløde

- 20 g glukosesirup

- 2 stuetempererede limefrugter (saften herfra)

- 0.5 tsk. tørrede vaniljekorn eller 1 tsk. vaniljepaste

Fremgangsmåde

FARVER

Puds formen af med en vatrondel først. Smelt kakaosmørret over vandbad eller i mikroovnen. Dyp en svamp i den smeltede indfarvede kakaosmør og dup den ned i din form. En farve af gangen i din chokoladeform. Lad også en farve af gangen størkne i formen. Du kan også blot smøre kakaosmørret ned i formen med dine fingre eller pensle dem med en pensel. Det er helt op til dig, hvilket udtryk du vil give dine chokolader. Lad kakaosmørret i formen sætte sig, inden du hælder den tempererede chokolade ned oveni. Jeg plejer, at sætte formen i køleskabet cirka ti minutter.

CHOKOLADESKAL

Hak chokoladen i ensartede stykker, gerne et sted mellem fint og groft. Smelt først kakaosmørret i mikroovnen og hæld så den oveni chokoladen. Temperer nu din chokolade sammen med den allerede smeltede kakaosmør over vandbad eller i mikroovnen. Temperaturen skal ligge på omkring 30-31 grader. Hvis du smelter din chokolade i mikroovnen er det vigtigt, at du med få sekunders mellemrum tager den ud, rører godt rundt i den, før den sættes ind i mikroovnen igen. Når chokoladen næsten er smeltet, fortsætter du med at røre, indtil de sidste stykker smeltes. Her skal den altså ikke i mikroovnen igen og have mere varme. Så bliver chokoladen overtempereret.

Hæld nu chokoladen i din chokoladeform, bank formen godt ned i bordet for at slå bobler ud, der kunne være deri. Vend formen på hovedet og hæld overskydende chokolade ud af formen. Skrap den fri for det løbende chokolade, og sæt den i køleskabet et kvarter cirka med bunden opad. Resterne af chokoladen skal op i din skål igen, det skal vi nemlig bruge til at lukke skallerne med om lidt.

FYLD

Imens chokoladeskallen sætter sig i køleskabet, kan du forberede ganachen. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Tag chokoladen af vandbadet, så snart den er smeltet. Giv fløde, glukosesirup og vaniljekorn et kort opkog på et par sekunder og hæld blandingen over den smeltede chokolade. Lad det stå og dvale et lille minut, før du nu rører i ganachen fra midten af. Rør indtil den samler sig og bliver fin og blank. Tilføj nu presset limesaft og rør i ganachen. Lad ganachen stå og køle til 25 grader cirka, eller lidt køligere end lillefinger lun, før du hælder den i en sprøjtepose. Den skal køle, så vi sikrer os, at den ikke smelter chokoladeskallerne, der netop har sat sig i formen.

Fyld nu hullerne i chokoladeskallerne med ganache. Lad to til tre millimeter være, så der er plads til at lukke skallerne. Sæt formen i køleskabet mens du igen tempererer den mængde chokolade, der var til overs fra før.

LUKNING AF CHOKOLADESKALLERNE

Hæld den tempererede chokolade over ganachen, bank formen godt ned i bordet igen, så chokoladen løber ned i alle sider og huller af ganachen. Skrap nu overskydende chokolade væk og sæt igen formen i køleskabet. Denne gang cirka 20-30 minutter.

Vend formen på hovedet og bank den ned i bordet. Nu skulle chokoladerne gerne vælte ud! Klar til at blive spist!
Footer