Terese Sau Hansen

Syrlige og søde flødeboller

Syrlige og søde flødeboller


Syrlige og søde flødeboller


Ingredienser

20 stk.

BROWNIE (LAVES GERNE DAGEN FØR)

Mål på formen: 23 x 23 cm.

- 340 g sukker

- 4 æg (stuetempereret)

- 300 g mørk chokolade (omkring 55%)

- 140 g smør

- 60 g hvedemel

- 20 g kakao

- 1 tsk. havsalt

SALTKARAMEL

- 0,5 dåse kogt kondenseret mælk (kan købes færdigkogt fra mærket Tørsleffs)

- 0.5 tsk. havsalt

PASSIONSFRUGTSKUM M. CITRONSKAL

- 250 g sukker

- 75 g vand

- 110 g glukosesirup

- 150 g pasteuriserede æggehvider

- 30 g passionsfrugtpulver

- 1 tsk. vaniljepaste

- Skal fra én økologisk citron

HVID CHOKOLADE OVERTRÆK

- 400 g hvid chokolade

- 75 g kakaosmør

- 10 g passionsfrugtpulver

- 0.5 tsk. tørrede vaniljekorn (kan udelukkes)

Fremgangsmåde

BROWNIE

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk de stuetempererede æg og sukker sammen et par minutter ved høj hastighed. Hæld den smeltede chokolade- og smørblanding i æggesnapsen og pisk det kort sammen. Sigt hvedemel og kakao i blandingen, tilsæt havsalten her også og pisk igen.

Beklæd formen med bagepapir i bunden og smør formens sider.

Hæld dejen i formen og bag brownien i cirka 30 minutter.

Afkøles helt og gerne natten over i køleskabet.

Stik 20 små runde bunde ud af den afkølede brownie.

PASSIONSFRUGTSKUM

Tag 30 gram fra af de i alt 250 gram sukker. Kom resten af sukkeret, vand og glukosesirup i en gryde. Kog det op til temperaturen når 118 grader. Mens det koger op piskes æggehviderne let op sammen med de 30 gram sukker. De skal ikke piskes stive, blot skummende. Hæld den 118 grader varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker i æggehviderne. Pisk æggehviderne i cirka 10 minutter ved meget høj hastighed. Test marengsens konsistens løbende. Det skal være sej, blank og fast. Kom til sidst passionsfrugtpulver, citronskal og vaniljepaste i og pisk det kort i marengsen.

Kom marengsen i en sprøjtepose med en 18-22 mm. rund tyl. Sprøjt marengsen i toppe på browniebundene.

SALTKARAMEL

Bland den kogte kondenseret mælk med havsalten. Kom den i en sprøjtepose med en fylde tyl (sådan en man også bruger til at fylde berlinere). Stik tyllen forsigtigt ned oveni flødebollen og pres karamellen stille ud, imens du langsomt bevæger tyllen opad igen. Hvis den efterlader et hul nede i flødebollen, kan du lukke hullet med lidt marengs.

CHOKOLADEOVERTRÆK

Hak chokoladen og kakaosmørret. Smelt kakaosmørret et minuts tid i mikroovnen først, før du tilsætter chokoladen. Varm massen 30 sekunder af gangen, rør i massen og 30 sekunder i mikroovnen igen. Når chokoladen næsten er smeltet giver du det kun et par sekunder af gangen. Når chokoladen når en temperatur på 32 grader, skulle det meste være smeltet helt. Hvis ikke, kan du forsigtigt stavblende massen, men pas på du ikke tilføjer en masse luft til chokoladen. Tilsæt passionsfrugtpulver og eventuelt lidt tørrede vaniljekorn og bland sammen. Hæld chokoladen i en sprøjtepose. Klip et lille hul og overhæld nu flødebollerne forsigtigt med den tempererede chokolade. Du kan med fordel placere flødebollerne på en rist, så chokoladen på den måde kan løbe af dem. Bank risten forsigtigt i bordet, så chokoladen render af flødebollerne. Lad chokoladen størkne, eventuelt ti minutters tid i køleskabet. Flødebollerne opbevares i en tætsluttet beholder ved stuetemperatur.
Footer