Terese Sau Hansen

Chokolade med chokolade på

Chokolade med chokolade på


Chokolade med chokolade på


Ingredienser

6 personer

Silikoneform: GEM 600 fra Silikomart

BROWNIE

- 170 g sukker

- 2 æg (stuetempereret)

- 150 g mørk chokolade (omkring 55%)

- 70 g smør

- 30 g hvedemel

- 10 g kakao

- 0.5 tsk. havsalt

- 50 g valnødder

CHOKOLADEMOUSSE

- 100 g mørk chokolade

- 200 g mælkechokolade

- 250 ml fløde

- 200 g cremefraiche 38%

CHOKOLADEGLAZE

- 6 blade husblas

- 150 g sukker

- 150 g glukosesirup

- 90 g vand

- 100 ml piskefløde

- 150 g hvid chokolade

- Lilla pastafarve

Fremgangsmåde

BROWNIE

Tænd ovnen på 175 grader.

Smelt først smør og chokolade over vandbad. Sukker og æg piskes sammen et minuts tid. Tilsæt den smeltede smør og chokoladeblanding og pisk det sammen. Sigt hvedemel og kakaopulver og tilsæt salt i blandingen og pisk igen. Knus valnødderne groft i hånden og vend i dejen.

Hæld dejen i en firkantet form på cirka 19 x 19 cm. Bag brownien i 17-19 minutter.

Lad den køle helt, gerne et par timer i køleskabet.

CHOKOLADEMOUSSE

Pisk cremefraichen et par minutter ved mellemhøj hastighed og stil skålen til side.

Smelt chokoladen over vandbad. Giv 100 ml (1 dl) af de i alt 250 ml fløde et opkog i en lille gryde og hæld over den smeltede chokolade. Rør i midten af skålen til fløden er godt integreret i chokoladen.

Pisk nu de resterende 150 ml (1,5 dl) piskefløde til en let skum.

Hæld chokoladeganachen i den letpiskede cremefraiche og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt herefter den letpiskede fløde og fold det hele sammen til en ensartet og luftig masse.

SAMLING

Skær en browniebund ud på 12x12 cm cirka, så den passer ned i formen. OBS! Du kan sagtens bruge en anden silikoneform eller en almindelig springform. Udstik blot bunden, så den passer til din form. OBS OBS! Der vil (formentlig) være brownie til overs. Det kan fryses ned og senere bruges til romkugler eller træstammer.

Hæld chokolademoussen ned i formen. Lad der være en centimeter fri, så browniebunden kan presses ned i.

Vend browniebunden på hovedet og placér ovenpå chokolademoussen.

Kom silikoneformen i fryseren natten over.

CHOKOLADEGLAZE

Hæld koldt vand i en stor skål. Læg et blad husblas ned i vandet af gangen. Lad det ligge og udbløde i minimum 15 minutter. Hak chokoladen fint og kom i en stor røreskål eller decilitermål. Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde. Lad det koge op kort. Tag gryden af varmen og rør fløden i. Tilsæt herefter den udblødte husblas. Rør igen. Hæld den varme sirup over chokoladen og stavblend indtil den er homogen. Hold stavblenderen nede under glazen hele tiden, så der ikke dannes store luftbobler.

Tilføj hvid farve til glazen og stavblend, indtil du synes, den har en ønsket hvid nuance. Lad denne hvide glaze køle til 38 grader. Når glazen når 38 grader deles den op i tre lige store dele. Hæld det i andre røreskåle eller vandglas. Tilsæt lilla pastafarve til to af blandingerne. Den ene skal have lidt mere end den anden, så vi får tre forskellige farver. Find nu et højt decilitermål, beholder eller en røreskål med hældetud frem. Hæld skiftevis de tre farver ned i beholderen af cirka seks til otte omgange. Tag din kage ud af fryseren, stil den på en rist med en bageplade nedenunder. Hæld glazen på kagen i et fint mønster. Lad glazen løbe af, fjern gardinerne med en skarp kniv og placér på et fint fad.
Footer