Terese Sau Hansen

Solbærmacarons

Solbærmacarons

De her har jeg efterhånden øvet mig på i 10 år. Og det går stadig galt engang imellem. Men lige for tiden føler jeg mig ret rutineret!

Disse er med en dejlig frisk solbærsmag, hvilket spiller helt vildt godt sammen med mælkechokoladen og den meget søde macaronsskal.


Solbærmacarons


Ingredienser

30-40 stk.

SOLBÆRGANACHE

- 300 g mælkechokolade

- 200 ml fløde

- 20 g glukosesirup

- 40 g frysetørret solbær

MACARONS

- 150 g mandelmel

- 150 g flormelis

- 60 g æggehvider

- 150 g sukker

- 50 ml vand

- 60 g æggehvider

- Lyserød pastafarve

Fremgangsmåde

GANACHE

Smelt chokoladen over vandbad ved lav varme. Giv fløde og glukosesirup et kort opkog, og hæld det over chokoladen. Rør i midten med en dejskraber indtil ganachen samler sig og bliver blank. Tilsæt sigtet frysetørret solbær og rør igen. Dæk ganachen til med husholdningsfilm helt ned til overfladen og kom den i køleskabet minimum tre timer.

MACARONS

Æggehviderne meget gerne have stuetemperatur, når de skal tages i brug. Så tag dem gerne ud af køleskabet en times tid inden, du skal forberede macaronsskallerne.

Rør sigtet flormelis og mandelmel sammen med halvdelen af æggehviderne med en træ-grydeske.

Pisk resterende 60 g æggehvider skummende men ikke stive. Sukker og vand koges op til en temperatur på 120 grader. Tilsæt sukkersiruppen til æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker på mellemhøj hastighed. Pisk nu ved høj hastighed indtil marengsen er blank, luftig og næsten afkølet. Til sidst tilsættes en smule lyserød pastafarve. Pisk kort igen. Farven skal være en tand for lyserød, end hvad du ønsker, da den vil falme en smule, så snart mandelblandingen blandes i.

Tilsæt et par spiseskefulde af marengsen til mandelblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt herefter resten af marengsen og vend den forsigtigt i blandingen med en dejskraber. Dejen må hverken være for flydende eller fast. Toppene på dejen skal flyde langsomt ud.

Kom dejen i en sprøjtepose med en lille rund tyl i og sprøjt 60-80 runde macarons ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller silikonemåtte. De skal være cirka 2 cm. i diameteren. Lad dem ligge og tørre i overfladen i 10-15 minutter.

Bag én plade af gangen i en forvarmet ovn på 140-150 grader varmluft i cirka 10-12 minutter. Afkøl på en rist.

SAMLING

Hvis du synes, at ganachen er blevet for hård efter at have været i køleskabet, kan du lade den stå på køkkenbordet en times tid og/eller du kan give den en kort piskning med din elpisker. Men ikke for meget eller længe, så risikerer den at skille. Hvis ikke du vil piske ganachen, skal den røres i med en dejskraber. Kom ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden af posen. Sprøjt ganachen på halvdelen af macaron-bundene og saml med en bund mere, så du får en macarons-sandwich. Opbevar kagerne køligt i en lufttæt beholder og lad dem gerne sætte sig til dagen efter i køleskabet.
Footer