Terese Sau Hansen

Paris Brest m. blåbærcreme

Paris Brest m. blåbærcreme

Paris Brest er en klassisk fransk vandbakkelse oftest fyldt med hasselnøddepraliné og hasselnøddesmørcreme. Jeg er ikke selv den største fan af hasselnødder. Medmindre der selvfølgelig er tale om Nutella.

Så her er et nyt take på klassikeren. Du kan tilføje hvilken som helst for form frysetørret frugt til cremen. Jeg synes bare, at blåbær har en smuk farve og det smager fantastisk sammen med mælkechokolade.


Paris Brest m. blåbærcreme


Ingredienser

9 stk.

Vandbakkelser (opskrift af Mika-lækkerier)

- 100 g smør

- 100 ml vand

- 100 ml sødmælk

- 1 tsk. sukker

- 0.5 tsk. salt

- 100 g hvedemel

- 3 æg

- Mandel- og hasselnøddeflager

Valnøddepraliné

- 50 g valnødder

- 50 g sukker

- 85 g mælkechokolade

- 70 ml fløde

- 1/3 tsk. salt

Blåbærcreme (inspireret af Torben Bang)

- 75 g past. æggehvider

- 160 g sukker

- 40 g vand

- 300 g blødt smør

- 60 g hvid eller mælkechokolade

- 40 g blåbærpulver

Fremgangsmåde

Vandbakkelser: tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. kog smør, vand, mælk, sukker og salt kort op i en mellemstor gryde. Tag gryden af varmen og si hvedemel i blandingen og rør godt rundt med en træske til blandingen er samlet. Sæt gryden tilbage på mellemvarme og rist dejen af i fem minutters tid. Kom dejen i en stor skål og lad den køle i ti minutter. Pisk æggene let sammen og tilføj halvdelen til vandbakkelsesdejen. Rør ihærdigt med træskeen indtil dejen samles. Den vil skille, men samler sig efter omrøring. Tilsæt lidt mere af æggeblandingen indtil dejen er lind og blank. Ikke for flydende eller for hård. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund eller takket tylle. Sprøjt ni runde ringe på en bageplade. Bag i 40-45 minutter. Afkøles på en rist.

Valnøddepraliné: rist nødderne i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde, afkøl på et stykke bagepapir. Kom nødder og karamel i en minihakker og hak indtil massen bliver tyk og fedtet. Smelt chokoladen over vandbad og fjern fra varmen. Kog fløden op kort og hæld over chokoladen. Rør sammen til ganachen er ensartet. Hæld nøddeblandingen i sammen med saltet. Kom i en frysepose og på køl.

Blåbærcreme: pisk æggehviderne stive med 30 gram af sukkeret. Resten af sukkeret koges op med vandet til temperaturen når 118 grader. Hæld siruppen ned i marengsen i en tynd stråle mens der piskes ved mellem hastighed. Pisk indtil æggehviderne er næsten afkølet. Kom smør i en rørskål. Smelt chokolade over vandbad. Hæld det ned i smørret og pisk med højeste hastighed imens. Pisk et halvt til et helt minuts tid. Vend forsigtigt i marengsen. Tilsæt til sidst blåbærpulver. Kom i en sprøjtepose med en ønsket tylle.

Samling: halvér vandbakkelserne. Kom en smule praliné i bunden af hver vandbakkelse. Sprøjt blåbærcremen i et fint mønster eller i dutter. Top med den anden halve vandbakkelse og drys til sidst med sigtet flormelis.
Footer