Terese Sau Hansen

Små saltede karameltærter

Små saltede karameltærter

Her er opskriften på nemme karameltærter, som du kan lave OG spise på samme dag! Den type kager er jeg ret stor fan af.

Karamellen kan laves uden et sukkertermometer, og de andre dele af kagen kræver kun en køkkenvægt, skåle og gryder. Mega simpelt. Hvis ikke du har små tærteringe, kan du snildt lave en stor kage i et mindre tærtefad.

Husk, at du kan finde mig på Instagram ved navn teresesau og tag mig meget gerne, hvis du bruger en af mine opskrifter!


Små saltede karameltærter


Ingredienser

Til 8 små tærter eller én stor

KIKSEBUND

- 300 g kiks

- 70 g mælkechokolade

- 125 g smør

- 50 g saltede og ristede peanuts

- En smule havsalt

KARAMEL

- 4 dl fløde

- 200 g sukker

- 100 g glukosesirup

TOPPING

- 100 g hvid chokolade

- Havsalt

- Peanuts

- Guldstøv

Fremgangsmåde

KIKSEBUND

Kom kiksene i en minihakker og hak dem fint, eller kom kiksene i en frysepose og bank dem med en tung genstand, såsom en kagerulle, indtil de er smuldret. Kom krummerne i en stor skål.

Smelt forsigtigt smørret i en gryde. Når det er smeltet hældes chokoladen i og smeltes sammen med. Hæld blandingen op i kiksekrummerne og rør det godt sammen.

Kom blandingen i små tærteforme af cirka 6 cm i diameteren eller én stor form. Pres kiksene godt op af siderne eventuelt med et glas.

Hak peanuts groft og hæld lidt ud over hver bund. Drys også en smule havsalt på hver bund. Sæt bundene i køleskabet mens du laver karamellen.

KARAMEL

Kom alle ingredienserne ned i en mellem til stor gryde. Sæt blusset på mellemvarme og lad karamellen koge stille op. Rør i det jævnligt med en grydeske. Så snart karamellen koger skal det have omkring 40 maks. 45 minutter stadig ved mellemhøj varme.

Karamellen skal være mørk som en almindelig flødekaramel. Du kan tjekke efter ved at trække grydeskeen gennem grydens bund. Hvis karamellen langsomt flyder sammen, og dækker bunden til, er den færdig. Du skal dog ikke være nervøs for, hvis den har fået et minut for lidt. Kiksebunden skal nok holde på karamellen, hvis den er blevet en smule flydende.

Lad karamellen køle ti minutter i gryden, før du hælder to til tre spiseske karamel i hver kiksebund. Lad dem sætte sig ved stuetemperatur et kvarters tid, før du sætter dem i køleskabet et par timer.

TOPPING

Chokoladebladene kræver en lille urtekniv, et stykke kageplastik eller bagepapir og en omgang god tempereret hvid chokolade. Under min opskrift Lagkage m. lime og pistacie har jeg beskrevet, hvordan du laver chokoladebladene.

Kom noget af det tempererede hvide chokolade i en lille frysepose eller sprøjtepose. Klip et lille bitte hul i enden og drizzle chokoladen hen over bundene.

Placér et chokoladeblad på hver bund, dyp peanuts i guldstøv og drys til sidst med lidt havsalt. Voila! Velbekomme.
Footer