Terese Sau Hansen

Cheesecake m. hindbær

Cheesecake m. hindbær

Du kan finde en how-to video på denne cheesecake inde på min instagramprofil under navnet teresesau. Her viser jeg også nogle tips til, hvordan du bruger husblas!

Opskriften er på en ret klassisk no-bake cheesecake med en karameltopping og friske hindbær.

TIP! Overvej at købe andre kiks end den klassiske digestive. Jeg køber Remas havrekiks. Med dem får du en mere knasende struktur på bunden og en ny smagsoplevelse.


Cheesecake m. hindbær


Ingredienser

18 cm. kagering

KIKSEBUND

- 200 g havrekiks

- 100 g smør

OSTECREME

- 3 blade husblas

- 500 g flødeost

- 50 g yoghurt

- 100 g sukker

- 1,5 citron (saften)

- 1 vaniljestang

KARAMEL

- 200 g karamelliseret hvid chokolade

- 100 ml fløde

- 20 g glukosesirup

PYNT

- Friske hindbær

Fremgangsmåde

KIKSEBUND

Kom kiksene i en minihakker og hak dem fint. Eller kom dem i en frysepose og brug en kagerulle til at knuse kiksene med. Smelt smørret over lav varme. Rør kiksekrummerne og smørret sammen. Hæld blandingen i en 18 cm. kagering og pres den op af kageringens sider og i bunden. Brug eventuelt et glas til dette. Sæt bunden i køleskabet mens du laver ostecremen.

OSTECREME

Læg husblas i blød i koldt vand minimum 15 minutter. Pisk flødeost og yoghurt sammen til massen er homogen. Kom citronsaft, sukker og vaniljekorn op i en lille gryde. Lad det koge kort. Tilsæt den udblødte husblas til den varme sirup og rør rundt til det er smeltet. Lad siruppen køle til cirka 40 grader. Tilsæt en spiseske af ostecremen til den håndlune sirup og rør rundt. Dette sikrer, at begge masser får nogenlunde sammen temperatur og at husblassen ikke får et kuldechok og dermed risikerer at trevle. Hæld siruppen op i ostecremen og pisk det sammen til det er homogent. Hæld ostecremen over kiksebunden. Sæt kagen i køleskabet en halv times tid.

KARAMEL

Smelt chokoladen over vandbad. Giv fløde og glukosesirup et kort opkog og hæld over den smeltede chokolade. Rør rundt til massen er homogen. Lad den køle lidt af, cirka ti minutter på køkkenbordet. Hæld karamellen over ostecremen og sæt kagen i køleskabet minimum to timer.

Befri kagen fra formen og pynt med friske hindbær og chokoladeperler.
Footer