Terese Sau Hansen

Trøfler

Trøfler

Trøfler hedder de, derfra hvor jeg kommer. Andre kalder dem romkugler eller krumseboller. Førstnævnte ville også passe til disse, da opskriften indeholder romessens. Sidstnævnte derimod, finder jeg ingen logik i. Men der skal være plads til dem alle!

Kagerester, der bliver til trøfler, er de bedste kagerester. Så hvis din brownie eller wienerdej ikke lige går som ønsket, måske den er faldet sammen, bagt lige lidt for meget eller for lidt, så smid den endelig ikke ud! Kom den i en frysepose og frys den ned, indtil du en dag craver trøfler. Hvilket man jo altid gør.

Det bedste ved at lave trøfler er, at man er NØDT til at tilsmage dem løbende. Så denne opskrift er (selvfølgelig) min egen holdning til, hvordan balancen mellem hindbær, rom og kagerester forenes til den absolut bedste trøffel. Måske du synes, at der skal mere romessens i eller mere syre i form af hindbær/solbær/brombær. Det bedste du kan gøre i dit køkken er at smage til. Go? spiselyst!

Ps. Vil elske at se dit resultat! Så hvis du har Instagram, tag da teresesau på dit billede eller send det gerne til mig i en mail.


Trøfler


Ingredienser

Ca. 20-25 stk.

700-800 g kagerester (brownie er et must, ellers wienerdej, roulade, vaniljebunde)

50 g reven marcipan

3-4 spsk. kakao

2 spsk. romessens

5 spsk. hindbær/brombærmarmelade

1 spsk. frysetørret hindbær

100 g smeltet chokolade

Kokosmel, frysetørret hindbær, smeltet chokolade, nødder

Fremgangsmåde

Bræk kagerne i mindre stykker og riv marcipanen groft. Kom alle ingredienser i en røremaskine, jeg bruger K-spaden. Hvis ikke du har en røremaskine, kan du bruge dejkrogene på en elpisker. Smag trøffeldejen til. Når du synes, du er tilfreds, kommer du dejen i køleskabet en times tid. Form nu trøflerne til kugler og rul dem i kokosmel, frysetørret hindbær, smeltet chokolade, finthakkede nødder, krymmel. Det er helt op til dig. Simple as that!
Footer