Terese Sau Hansen

Veganske rawbarer m. peanuts

Veganske rawbarer m. peanuts

Jeg er ikke veganer, og jeg bliver det nok heller aldrig. Jeg vil ikke kunne undvære især mejeriprodukter. Men jeg tager gerne en udfordring op og kaster mig ud på (meget) dybt vand.

Da jeg fik ideen til de her rawbarer var mit ønske at få en meget fugtig og blød konsistens på kagerne. Desuden var det et must for mig, at der skulle indgå chokolade. Men jeg var helt ærlig i tvivl om chokoladen overhovedet er tilladt i den veganske verden? Jeg søgte mig frem til, at nogen veganere fravælger almindelig chokolade, da det kan indeholde spor af mælk. Så hvis du er veganer, så tag forbehold for dette i denne opskrift. Der findes vegansk chokolade. Det er formentlig lavet af det samme som den almindelige, blot er produktionen af chokoladen ikke foregået blandt andre mælke-indholdende-produkter.

Rawbarerne smager virkelig godt. Der er intet hvidt raffineret sukker i, men kun naturlig fedme og sødme fra ingredienserne. Så man kan vel egentlig godt kalde dem sunde?

Men, hvis du spørger mig, så kan alt kage spises med god samvittighed (i ny og næ).


Veganske rawbarer m. peanuts


Ingredienser

12 rawbarer

BUND

200 g mandler

50 g saltede ristede peanuts

200 g friske dadler

40 g plantebaseret smør

Et nip salt

MELLEMLAG

160 g friske dadler

40 g plantebaseret smør

3 spsk. kogende vand

1 vaniljestang

PEANUTKNAS

30 g saltede ristede peanuts

CHOKOLADEGANACHE

250 g mørk chokolade (54,5 procent)

200 ml plantebaseret fløde

TOPPING

50 g mørk chokolade

En smule havsalt

Fremgangsmåde

BUND

Fjern stenene fra de friske dadler. Blend mandler og peanuts til mel i en minihakker. Tilsæt dadler, smør og salt og blend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel massen i en firkantet form på 19 x 19 centimer. Kom den i fryseren mens du forbereder næste lag.

MELLEMLAG

Fjern stenene fra de friske dadler. Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud. Kom alle ingredienserne i en minihakker og lad det blende sammen til en ensartet masse. Smør det bløde mellemlag ovenpå bunden.

PEANUTKNAS

Hak peanutsene fint og drys dem over mellemlaget. Kom den i køleskabet.

CHOKOLADEGANACHE

Hak chokoladen fint og kom i en skål. Giv fløden et kort opkog og hæld over chokoladen. Lad det stå et halv minuts tid før du rører i midten af skålen med en dejskraber. Rør rundt indtil ganachen samler sig og bliver blank. Hæld nu ganachen ud over bunden og kom den i køleskabet et par timer eller til den har sat sig.

TOPPING

Smelt chokoladen og kom i en frysepose eller sprøjtepose. Klip et lille bitte hul i enden af posen og lad chokoladen falde over chokoladeganachen, mens du fører posen frem og tilbage. Befri kagen fra formen og skær lige store barer ud med en skarp kniv. Mine blev 9 x 3 centimeter. Drys med en smule havsalt og eventuelt finthakkede peanuts.

Opbevar barerne i en tætsluttet beholder i køleskabet.
Footer