Terese Sau Hansen

Jordbærmacarons

Jordbærmacarons

Macarons kan hurtigt blive en meget sød kage. Og selv jeg synes, at den kan blive for sød.

Men med denne absolut fantastiske chokolade fra Valrhona, får du en naturlig frisk smag af jordbær til den søde, chewy og sprøde macaron-bund.

Den kan købes hos udvalgte forhandlere både på nettet og i supermarkeder, der forhandler Valrhona. Søg og du BØR finde! Den findes også med passionsfrugt. Mh!

Psst!!

Inde på min instagramprofil (teresesau) kan du finde en how-to video på hvordan du laver disse macarons!

(Jeg er ikke sponsoreret af Valrhona, blot en meget glad forbruger)


Jordbærmacarons


Ingredienser

30-40 macarons

MACARONS

- 150 flormelis

- 150 g mandelmel

- 2 æggehvider

- Rød pasta- eller pulverfarve

- 150 g sukker

- 50 ml vand

- 2 æggehvider

JORDBÆRGANACHE

- 200 g Valrhona Strawberry Inspiration chokolade

- 100 ml fløde

- 20 g glukosesirup

Fremgangsmåde

GANACHE

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Fløde og glukosesirup gives en kort opkog og hældes over den smeltede chokolade. Rør i midten af ganachen til den samles og bliver blank. Kom ganachen i køleskabet et par timer dækket til med husholdningsfilm.

MACARONS

Sukker og vand varmes til 120 grader. Når temperaturen når 118 grader begynder du at piske i æggehviderne i et mellemhurtigt tempo. Tilsæt sukkersiruppen til æggehviderne i en tynd stråle mens du pisker. Pisk nu ved en højere hastighed indtil marengsen er sej, blank og næsten afkølet.

Bland flormelis, mandelmel, æggehviderne og en rød farve sammen med en træske. Tilsæt en smule af marengsen til blandingen og rør det godt sammen. Tilsæt herefter resten af marengsen og vend den forsigtigt i blandingen med en dejskraber. Dejen må hverken være for flydende eller fast. Toppene på dejen skal flyde langsomt ud.

Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 80 runde macarons ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem ligge og tørre i overfladen i 15-30 minutter.

Bag en plade af gangen i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 8-10 minutter.

SAMLING

Kom ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden af posen. Sprøjt ganachen på halvdelen af macaron-bundene og saml med bund mere.

Opbevar kagerne køligt i en lufttæt beholder og lad dem gerne sætte sig til dagen efter.
Footer