Terese Sau Hansen

Banankage m. hasselnøddepraliné

Banankage m. hasselnøddepraliné

Det er sjælendt, jeg bruger bananer i mine opskrifter, da det er svært at anvende på grund af dens ikke-eksisterende væskeindhold og sammenhængende konsistens.

Men lige en banankage slår altså de fleste bradepandekager. Jeg elsker det! Særligt med en masse chokolade til.

Den her er toppet med karamelliserede hasselnødder svøbt i chokolade, bedre kendt som praliné og en silkeblød kaffeganache.

Ja, jeg elsker kaffe! Men hvis ikke du gør, lige så meget som jeg, så udskift kaffen med en smule mere fløde. Resultatet bliver uden tvivl også virkelig lækkert!


Banankage m. hasselnøddepraliné


Ingredienser

Kvadratisk 23x23 centimeter bageramme

BANANKAGE

- 100 g sukker

- 50 g muscovadosukker

- 3 æg

- 100 g blødt smør

- 2 store modne bananer

- 1 tsk. bagepulver

- 100 g hvedemel

- 50 g havregryn (gerne grovvalsede)

- 1 tsk. vaniljesukker

- 1 nip salt

- 100 g mælkechokolade

PRALINE

- 75 g hasselnødder

- 75 g sukker

- 125 g mælkechokolade

- 100 ml fløde

- Havsalt

KAFFEGANACHE

- 200 g mælkechokolade

- 25 g glukosesirup

- 4 spsk. espresso

- 100 ml fløde

Fremgangsmåde

BANANKAGE

Smelt smørret over lav varme. Pisk sukker, muscovadosukker og æg lyst og luftigt. Tilsæt den smeltede smør og pisk kort videre. Mos bananerne og vend i dejen. Til sidst sigtes hvedemel, salt, bagepulver og vaniljesukker og vendes i dejen sammen med grofthakket mælkechokolade og havregryn.

Banankagen bages i ovnen ved 175 grader i cirka 22-25 minutter i en firkantet form 23 x 23. Tjek om den er færdig med en kniv eller spisepind, der må gerne hænge en lille smule dej fast på.

Lad den køle helt af.

PRALINE

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i cirka 8-10 minutter. Pak hasselnødderne ind i et rent vistestykke og vrid det frem og tilbage så skallerne falder af. Hak halvdelen er nødderne groft.

Smelt sukkeret til gylden karamel og hæld de hakkede hasselnødder op i og sluk for komfuret. Rør hasselnødderne hurtigt sammen med karamellen og lad dem køle helt af på et stykke bagepapir.

Kom de afkølede karamelliserede hasselnødder i en minihakker og hak dem fint.

Smelt chokoladen over vandbad. Kog fløden op og hæld ned i den smeltede chokolade. Lad disse to blande sammen og tilsæt til sidst de finthakkede hasselnødder. Smag til med salt. Den skal efter min smag i hvert fald have en halv teske.

Hæld pralineen over den afkølede banankage og stil i køleskabet et par timer eller til pralineen har sat sig.

GANACHE

Imens pralineen sætter sig kan ganachen med fordel laves.

Hak chokoladen fint og kom i en skål. Kog fløde, glukosesirup og espressoen op, og hæld den over den finthakkede chokolade. Vent et øjeblik før du rør rundt i ganachen. Rør rundt i den indtil den er ensartet og blank.

Hæld ganachen i en sprøjtepose og lad den køle til den har en fast tekstur og kan sprøjtes på banankagen.

PYNT

Kagen kan enten serveres som en stor kage eller en masse små stykker. Skær lange ens stykker af kagen. Klip et hul i sprøjteposen med ganachen i, og lav små dutter på banankagerne. Pynt med skovsyre, hasselnøddeflager og chokoladeperler.
Footer