Terese Sau Hansen

Pistaciemacarons med hindbær

Pistaciemacarons med hindbær

For et par uger siden var jeg en smuttur til København. Her var jeg, naturligvis, på besøg hos La Glace konditoriet. Jeg bestilte deres Harmonie-kage, som med det samme sendte mig i kagehimlen!

Jeg er klar over, at det er noget af en opgave, jeg har sat mig selv på: at genskabe én af La Glace kreationer, men jeg kan, i min egen version, alligevel godt genkende harmonien mellem pistacie, syrlige hindbær, salt og mandler.


Pistaciemacarons med hindbær


Ingredienser

Cirka 40 macarons

MACARONS

- 150 flormelis

- 110 g mandelmel

- 40 g pistaciemel

- 2 æggehvider (cirka 60 g)

- Eventuelt grøn pasta farve

- 150 g sukker

- 50 ml vand

- 2 æggehvider (cirka 60 g)

HVID CHOKOLADEGANACHE

- 200 g hvid chokolade

- 75 ml fløde

- 25 g glukosesirup

- 50 g finthakkede saltede pistacienødder

HINDBÆR-PISTACIEMIDTE

- 30-40 hindbær

- Pistaciemasse

Fremgangsmåde

GANACHE

Fløde og glukosesirup gives en kort opkog og hældes over den finthakkede hvide chokolade. Vent et øjeblik og rør så ganachen sammen til den bliver blank og al chokoladen er smeltet. Tilsæt de finthakkede saltede pistacienødder. Kom ganachen i køleskabet minimum et par timer.

HINDBÆR-PISTACIEMIDTE

Pistaciemassen kan købes i velassorterede supermarkeder eller på nettet. Den kan udelades, men den bidrager til en mere gennemtrængende smag af pistacie.

Blend hindbær til puré og si dem gennem en finmasket si eller et visketykke, så vandet fra hindbærrene sies fra. Kom puréen i en sprøjtepose for sig og pistaciemassen i en sprøjtepose for sig og kom på køl.

MACARONS

Sukker og vand varmes til 120 grader. Når temperaturen når 118 grader begynder du at piske i æggehviderne i et mellemhurtigt tempo. Tilsæt sukkersiruppen til æggehviderne i en tynd stråle mens du pisker. Pisk nu ved en højere hastighed indtil marengsen er sej, blank og næsten afkølet.

Bland flormelis, mandelmel, pistaciemel (blend pistacienødderne i en minihakker), æggehviderne og en eventuelt grøn pastafarve sammen. Tilsæt en smule af marengsen til blandingen og rør det godt sammen. Tilsæt herefter resten af marengsen og vend den forsigtigt i blandingen. Dejen må hverken være for flydende eller fast. Toppene på dejen skal flyde langsomt ud.

Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 80 runde macarons ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys halvdelen af bundene med finthakkede pistacienødder. Lad dem tørre i et kvarters tid.

Bag dem ved en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i 8-10 minutter.

Lad dem afkøle på en rist.

SAMLING

Sprøjt ganachen højt men rundt i kanten af en macaron-bund, så der er et hul i midten med plads til både pistaciemasse og hindbærpuré. Kom pistaciemasse i bunden og herefter hindbærpuré. Saml med en macaron-bund mere.

Opbevar kagerne i en lufttætbeholder, køligt, og lad dem gerne sætte sig til dagen efter.
Footer