Terese Sau Hansen

Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Syrlige hindbær og vanilje mellem sprøde mørdejsbunde. En klassiker!

Er du i tidsnød, eller bare meget lækkersulten, kan du med fordel købe et glas marmelade, du straks kan smøre mellem de afkølede bunde. Eller du kan kaste dig ud i en hjemmelavet én af slagsen!

Det er ikke svært, og så kan du selv eksperimentere med ingredienserne. Denne version er med vanilje, men du kan eksempelvis tilsætte en smule lakrids, chili eller ingefær.


Hindbærsnitter


Ingredienser

8-10 stk.

BUNDE

- 85 g flormelis

- 150 g stuetempereret smør

- 0.5 vaniljestang

- 1 sammenpisket æg

- 130 g hvedemel

- 30 g mandelmel

- En knivspids salt

HINDBÆRMARMELADE

- 200 g frosne hindbær

- 150 g sukker

- 0.5 vaniljestang

Fremgangsmåde

MARMELADE

Kom enten en købt marmelade mellem bundene, eller lav den selv. Læs da videre!

Skrab vaniljekorn ud og bland dem med lidt sukker, så kornene adskilles. Kog hindbær, sukker, vaniljekorn og vaniljestang uden låg i ti minutter. Sluk for komfuret og lad det småkoge nogle sekunder. Tag vaniljestangen op af gryden og lad marmeladen køle helt.

BUNDE

Rør flormelis og smør sammen til en ensartet masse. Rør herefter ægget i. Blandingen vil skille, men blev ved at røre rundt til den samler sig. Kom vaniljekornene i blandingen, som er presset sammen med en smule flormelis. Sigt hvedemel, salt og mandelmel over æggeblandingen. Ælt nu dejen sammen KUN lige til den samler sig. Tryk dejen flad, pak den ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet minimum to timer, gerne mere eller natten over.

Kom en smule hvedemel på en ren bordplade. Ælt dejen kort og rul den rimelig tyndt nu ud, gerne 0.3 mm til maks. en halv centimeter tykkelse. Tryk bunde ud med et glas eller en skarp udstikker på 8 cm i diameter. Du skal bruge 18-20 stk.

Bag dem i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 10-12 minutter, alt afhængig af din ovn. Hold øje med den undervejs, de skal være let gyldne i kanten. Lad bundene afkøle på en rist.

Saml nu bundene med marmeladen i midten og pynt med glasur og frysetørret hindbær.
Footer